Skydeporte

Skydeporte er en fælles betegnelse for porte, som ved betjening kører sidelæns. Det mest anvendte er selvbærende konstruktioner med en kraftig bundprofil, som bærer hele portrammen uden kontakt til jorden, mens skydeporten kører til siden.

I nogle situationer kan det være nødvendigt, at skydeporten udføres som en bundkørende konstruktion, dvs. på skinner. De enkelte typer af skydeport kan være fremstillet af aluminium eller stålprofiler. En skydeport kan have udfyldninger af balustre, gitter eller andre udformninger. Til opgaver med meget store porte, eller til porte med tunge udfyldninger, kan portens egenvægt umuliggøre selvbærende løsninger.

AUTOMATISKE OG MANUELLE SKYDEPORTE

Nogle af vores skydeporte leveres i manuelle udgaver til betjening og aflåsning med håndkraft, mens andre kun leveres som automatiske løsninger med elektrisk motor.

Fælles for alle typer selvbærende skydeport fra ISHØJ HEGN er, at kravet til plads for montering af porten er større end den opgivne åbningsbredde. Portens ramme har en samlet længde, som er større end det opgivne mål på porten på grund af et udhæng i rammens bagende. Jo større skydeporte, desto større udhæng og krav er der til pladsen bag porten ved åbning.

LIGNENDE BETEGNELSER

Skydeporten er også kendt under betegnelserne: Svæveport, selvbærende port, fritsvævende port, fritbærende port og automatisk port.

 

Referencer med skydeporte