Skip to main content

Panelhegn – et alsidigt og solidt hegn

Panelhegn er et kraftigt og solidt galvaniseret hegn af svejste stålgitre og støbte stolper. Hegnet anvendes blandt andet omkring industri, produktion, havne, affaldsgårde, boldbaner samt indendørs i fx en lagerhal.

Det er et enkelt og stilrent hegn, som laves af præfabrikerede materialer. Panelhegn leveres med stolper af firkantrør og hegnspaneler med 50×200 mm masker, som fastgøres på stolperne med specialbeslag. Hegnet leveres som standard i galvaniseret udførsel, men kan mod tillægspris leveres malet i flere forskellige RAL farver.

Når du vælger et panelhegn, kan du få en matchende porte eller låger. Har du specielle behov eller opgaver med panelhegn, kan vi naturligvis  hjælpe med rådgivning, opmåling og priser.

43 73 22 33mail@ishoj-hegn.dk
Billede af panelhegn, port og låge monteret ved bygning
Billede af boldbane med sort panelhegn.

Et hegn med lang levetid

Panelhegnet er et solidt hegn og har en forventet levetid på mere end 20 år. Levetiden afhænger af ydre påvirkninger som vejrforhold og brug. Det er et stilrent hegn og dets tætte mønster sikrer, at det er næsten umuligt at kravle over. Panelhegn bruges ofte til boldbanehegn, da det er et stærkt hegn, der kan holde til at blive brugt.

Et standard panelhegn (2D) er opbygget af tre lag tråde. To vandrette samt en lodret. Det giver panelet stor styrke og holdbarhed. 3D panelhegn har kun to lag tråde: En vandret og en lodret. For at afstive panelet har man udviklet små knæk i hegnet, udformet som små trekanter, hvilket afstiver hegnet.

Har I brug for ny områdesikring, så tag os gerne med i planlægningsfasen. Vi kan rådgive jer omkring de forskellige muligheder og hjælper også gerne med skitser og opmåling. Vi har vores eget smedeværksted på matriklen i Ishøj, og har stor erfaring med løsninger og tilpasning af låger og porte.

Panelhegn er også kendt under navne som: Stålgitter, stålmåttehegn, galvaniseret hegn, sort hegn, elementhegn, industrihegn, boldhegn eller Strong Closing. Det finmaskede panelhegn kaldes sikringshegn eller securifor hegn

Typer af panelhegn

Der findes mange typer af panelhegn, som anvendes til utallige  formål.
Læs mere om typerne herunder.

Standard panelhegn

Solidt galvaniseret panelhegn af stålgitre

Panelhegn type 702,  leveres med stolper af firkantrør og udføres med hegnspaneler som består af tre stykker sammensvejste rundjern (to styk vandret, ét styk lodret).

Panelerne kan leveres i to forskellige udgaver afhængig af formål. Standardtypen med Ø 6/5/6 mm rundjern og den kraftige udgave af Ø 8/6/8 mm rundjern – begge har 50×200 mm masker som standard. Panelerne fastgøres på stolperne med sorte plasticbeslag. Antallet af beslag til stålgitter hegn varierer, afhængigt af hegnets højde.

Panelhegn leveres som standard i galvaniseret udførsel, men kan mod tillægspris leveres malet i flere forskellige RAL farver. Fra højden 163 cm leveres paneler med 30 mm rundjernsender, som stikker op over hegnets overkant – og kan derfor bruges som klatresikring.

Et stålgitterhegn/panelhegn type 102 har en forventet levetid på mere end 20 år. Det kan variere afhængig af klimapåvirkninger.

Anvendelsesmuligheder

Panelhegnet anvendes til indhegning af udendørs områder omkring infrastruktur, industri, grønne arealer og institutioner mv.

Mål

Højder: 60, 80, 100, 120, 140, 163, 183, 203, 223 og 243 cm.

Tilbehør

2 rk. pigtråd lige op på forlængede stolper (min. 180 cm højde).

Stolper på fodplader til fastboltning på f.eks. betondæk.

Lignende betegnelser

Panelhegn type 702 er også kendt under betegnelsen: Stålgitterhegn, gitterhegn, stålmåttehegn eller industrihegn.

Boldbanehegn

Den solide løsning

Panelhegn type 703, også kaldet boldbanehegn eller stålmåttehegn – leveres med stolper af firkantrør og udføres med hegnspaneler som består af tre styk sammensvejste rundjern (to styk vandret, ét styk lodret).

Panelerne leveres som standard af kraftige paneler i Ø 8/6/8 mm rundjern for bedre at kunne holde til belastningen ved boldspil op af hegnet. Panelerne leveres med 50×200 mm masker og fastgøres på stolperne i specialbeslag af kunststof (holder panelet adskilt fra stolpen) og udenpå liggende lodrette fladstål i hele stolpens højde.

Boldbanehegnets højder opnås ved kombination af flere standard panelhøjder over hinanden. Hegnet leveres som standard i galvaniseret udførsel. Mod tillægspris kan hegnet leveres malet i flere standard RAL farver. Boldbanehegnet har en forventet levetid på mere end 20 år. Levetiden kan variere afhængig af ydre påvirkninger som klimaet.

Anvendelsesmuligheder

Denne type panelhegn anvendes til indhegning af udendørs områder som boldbaner, sportsarealer mv. heraf navnet boldbanehegn eller højt boldhegn.

Mål

Højder: 80, 100, 120, 143, 163, 183, 203, 223, 243, 307, 407, 511 og 611 cm.

Tilbehør

Stolper på fodplader til fastboltning på f.eks. betondæk.

Lignende betegnelser

Panehegn type 703 er også kendt under betegnelsen: Stålmåttehegn, gitterhegn, stålgitterhegn eller boldbanehegn.

Tilskuerhegn

Når hegnet er til at læne sig opad

Tilskuerhegn type 706 er en kraftig og solid løsning baseret på panelhegn med lodrette rundjern og to styk vandrette rundjern i et sammensvejst gitter. Øverst på hegnet monteres en rund håndliste Ø48, som føres gennem stolperne. Under håndlisten monteres et hegnsfelt 200 mm lavere end hegnets højde, for at skabe afstand under håndlisten.

Panelhegnet leveres med stolper af firkantrør, med beslag og fladjern på fronten til fastgørelse af paneler på stolperne. Leveres i galvaniseret udførsel som standard. Mod tillægspris kan hegnet leveres malet i flere standard RAL farver.

Anvendelsesmuligheder

Denne type panelhegn anvendes til indhegning af udendørs områder som boldbaner, sportspladser, stadions mv. heraf navnet tilskuerhegn eller boldbanehegn.

Mål

Højde: 120 cm.

Når hegnet er til at læne sig opad

Tilskuerhegn type 706 er en kraftig og solid løsning baseret på panelhegn med lodrette rundjern og to styk vandrette rundjern i et sammensvejst gitter. Øverst på hegnet monteres en rund håndliste Ø48, som føres gennem stolperne. Under håndlisten monteres et hegnsfelt 200 mm lavere end hegnets højde, for at skabe afstand under håndlisten.

Panelhegnet leveres med stolper af firkantrør, med beslag og fladjern på fronten til fastgørelse af paneler på stolperne. Leveres i galvaniseret udførsel som standard. Mod tillægspris kan hegnet leveres malet i flere standard RAL farver.

Anvendelsesmuligheder

Denne type panelhegn anvendes til indhegning af udendørs områder som boldbaner, sportspladser, stadions mv. heraf navnet tilskuerhegn eller boldhegn.

Mål

Højde: 120 cm.

3D panelhegn

Det lettere alternativ

Panelhegn type 708 er et solidt hegn med paneler af lodrette rundjern og vandrette rundjern i et sammensvejst gitter med 50×200 mm masker. 3D panelhegnet leveres med stolper af firkantrør og panelerne fastgøres på stolperne med sorte plasticbeslag.

Panelhegnet leveres i galvaniseret udførsel, men kan mod tillægspris leveres malet i flere forskellige standard RAL farver.

Anvendelsesmuligheder

3D panelhegn anvendes til indhegning af udendørs områder som industri, institutioner eller på områder hvor kravet til sikkerhed er større end til et almindeligt trådhegn.

Mål

Højder: 123, 173 og 203 cm (+ luft i bunden).

Billede af panelhegn på paller.

Tilbehør til panelhegn

Til vores panelhegn, kan der leveres forskellige typer af tilbehør. Noget kan forbedre sikkerheden, mens andet kan afhjælpe forhold, hvor stolper ikke kan graves ned og støbes. Nedenfor ses de forskellige muligheder.

Noget tilbehør kan eftermonteres, mens andet skal bestilles samtidig med hegnet.

Referencer med panelhegn

Børnehuset ved Sjællandsbroen

Børnehuset ved Sjællandsbroen

Børnehuset ved Sjællandsbroen er placeret i en gård med boliger og ovenpå et parkeringshus. Legepladsen er sikret med panelhegn og gitterlåger i en flot gråbrun farve.

Læs mere
Boldbane med sort panelhegn og to låger

Boldbane med sort panelhegn og to låger

På Vestskoven Gymnasium har de en boldbane oppe på deres store terrasse. Vi har opsat 66 meter panelhegn rundt om boldbanen, hvor der både kan spilles fodbold og basketball. 

Læs mere

Områdesikring af Amager Ressourcecenter

På Amager Ressourcecenter har vi lavet en områdesikring med panelhegn, låge, automatisk skydeport samt rotationslåger.

Læs mere

FAQ om panelhegn

Hvad er et panelhegn?

Panelhegn benyttes til sikring af industri, infrastruktur, boldbaner og områder, hvor der er behov for ekstra sikkerhed. Det er et kraftigt galvaniseret hegn af svejste stålgitre og støbte stolper med en lang levetid.

Et panelhegn er enkelt og stilrent, og laves af præfabrikerede materialer. Hegnpanelerne leveres med 50×200 mm masker, som fastgøres med specialbeslag på stolper af firkantrør. Panelhegn leveres som standard i galvaniseret udførsel, men kan mod tillægspris leveres malet i mange alternative RAL farver.

Et panelhegn kan sammensættes med forskellige porte og låger. De kan have udfyldning med panelhegn, men man kan også vælge en anden udfyldning som f.eks. baluster. Der er også mulighed for automatiske porte som f.eks. skydeporte og foldeporte.

Har du brug for rådgivning omkring områdesikring med panelhegn, så tag os med på råd tidligt i planlægningsfasen. Vi hjælper gerne med skitser og opmåling.

Hvilke typer panelhegn findes der?

Standard panelhegn (type 702) er solidt med sin opbyggelse af tre lag tråde: To vandrette samt en lodret, hvilket giver stor styrke. Panelerne med 50×200 mm masker leveres i to forskellige størrelser: Standard Ø 6/5/6 og en kraftigere udgave af Ø8/6/8 mm rundjern. Hegnet bruges typisk, hvor kravet til sikkerhed er højt. Denne type panelhegn kaldes også 2D panelhegn, stålmåttehegn, gitterhegn og industrihegn.

Panelhegn (type 703) kaldes også boldhegn. Panelerne leveres som standard af kraftige paneler i Ø 8/6/8 mm rundjern i et sammensvejst gitter for bedre at kunne holde til belastning ved boldspil op af hegnet. Boldbanehegnet benyttes også ved industri, offentlige anlæg mv.

Tilskuerhegn (type 706) er en kraftig og stabil løsning med lodrette rundjern og to styk vandrette rundjern i et sammensvejst gitter. Øverst på hegnet monteres en rund håndliste Ø 48, som føres gennem stolperne.

3D panelhegn (type 708) er et lettere alternativ med et sammensvejst lodret og et vandret rundjern Ø 4/4. For at afstive panelet har man små knæk i hegnet, udformet som små trekanter, hvilket afstiver hegnet. Hegnet leveres med varmgalvaniseret overflade som standard.

Hvilke farver kan et panelhegn leveres i?

Panelhegn leveres som standard i galvaniseret, men kan mod tillægspris leveres malet i et utal af forskellige RAL farver. Mest populær er sort, antracit og grønt. De mange farver giver mulighed for at hegnet kan tilføre et flot og æstetisk udtryk. Med farver som rød, gul, blå er det muligt af hegnet kan matche bygningens stil eller virksomhedens profil eller logo. Mulighederne er mange.

Hvilke højder kan panelhegnet laves i?

Et standard panelhegn kan leveres følgende højde: 60, 80, 100, 120, 140, 163, 183, 203, 223 og 243 cm. Boldbanehegn fås fra 80 cm og helt op til: 307, 407, 511 og 611 cm.

Hvad koster et panelhegn?

Prisen på områdesikring med panelhegn afhænger af højde, længde, farve og stolper. Derudover er der mulighed for tilvalg af låger og porte. Vi udarbejder gerne et uforpligtende tilbud til dig. Ring på tlf. 73 73 22 33 eller send en mail til: mail@ishoj-hegn.dk Vores mange års erfaring sikrer at du får den bedste løsning. Det er uanset, om du har brug for et galvaniseret panelhegn til et mindre område eller en anden type gitterhegn med port.

Hvad findes der af tilbehør til panelhegn?

Til vores panelhegn kan der leveres forskellige typer af tilbehør. Noget tilbehør kan eftermonteres, mens andet skal bestilles samtidig med panelhegnet. Der findes forskellige løsninger med pigtråd, som monteres på toppen af hegnet (kræver en minimumshegnshøjde på 180 cm). Dette for at hindre overklatring. Hvis panelhegnet skal opsættes steder, hvor stolperne ikke kan graves ned og støbes fast, kan stolperne leveres med påsvejste fodplader for fastboltning på ex. et betondæk.

Hvor opsætter man et panelhegn?

Med et panelhegn får man en simpel og holdbar løsning. Det kan bruges til at sikre mange forskellige områder – både industri og produktion, men også boldbaner, legepladser, havne, stationer, parker etc.

Det store udvalg af type og højde på panelhegnet, gør at det benyttes i mange sammenhænge. Det store udvalg af matchende porte eller låger – manuelle og automatiske giver mange muligheder.

Panelhegn bruges også omkring affaldsgårde, da mange oplever hærværk eller ildspåsættelse af deres containere og affaldsdepoter. Panelhegn er meget anvendelig til dette formål, da det kan tilpasses i stort set alle højder – og dermed alle former for bygninger.  Affaldsgårde opsættes ofte ved boligblokke og børnehaver/institutioner men panelhegnet kan også anvendes til sikring af f.eks. cykler og barnevogne.

Er det panelhegn, som bruges omkring boldbaner?

Ja, vores panelhegn (type 703) er det der typisk står omkring boldbaner, da det er et ekstra kraftigt hegn.  Det bruges også omkring legepladser, institutioner og skolegårde. Et boldbanehegn har en forventet levetid på mere end 20 år og kræver et minimum af vedligeholdelse.

Kan panelhegn monteres på betondæk?

Ja, panelhegn kan monteres på betondæk og lignende. Når det ikke er muligt at nedgrave hegnsstolper, bruges faststøbte stolper med fodplader til fastboltning på underlaget. Vær opmærksom på at denne mulighed ikke kan eftermonteres på stolperne.

Vi rådgiver gerne omkring mulighederne, så I får en sikker og holdbar løsning.

Hvad er holdbarheden for panelhegn?

Panelhegn har en forventet levetid på over 20 år. Naturligvis vil levetiden variere afhængig af ydre påvirkninger som klima, overklatring mv. Alle stolper fastgøres som minimum til frostfri dybde, så det står ordentlig fast i al slags vejr. Det er et af de stærkeste hegn på markedet.