Skip to main content

Pullerter - enkel form for afspærring

Pullerter er en effektiv og enkel form for afspærring, der højner sikkerheden. De benyttes til adskillelse af gående og kørende trafik – for især at skabe tryghed for de bløde trafikanter. Trafikregulerende pullerter er velegnede på steder, hvor der er behov for at holde biler ude af eller inden for et område.

De bruges til afspærring af gågader og cykelstier og grønne områder – for at sikre det offentlige byrum. En stigende tendens er pullerter, der placeres foran bygninger for at højne sikkerheden mod ulovlig indtrængen.

I vores sortiment af pullerter findes både faste, halvautomatiske, automatiske og aftagelige pullerter, der hver især udmærker sig til for forskellige behov for sikring og trafikregulering.

Formålet med en pullert, kan have stor indflydelse på mulighederne, ligesom monteringen heraf. Faste pullerter leveres som standard til faststøbning til frostfri dybde, men kan også leveres med fodplade til fastboltning på fx. et betondæk.

Pullerter er også kendt som steler.

43 73 22 33mail@ishoj-hegn.dk
Sikring med pullerter
Pullerter her vist både over og under jorden

Kraftige og effektive pullerter

Automatiske pullerter til højsikring, er vi også leveringsdygtige i. Det er særlig kraftige udgaver af pullerter, som kan standse køretøjer i fuld fart. Når den indbyggede hydrauliske funktion aktiveres, kan pullerten hæves op på ca. 5 sekunder, og tilsvarende sænkes igen på ca. 2 sekunder, imens rødt LED advarselslys og en akustisk advarselstone er aktiveret. Ved sænkning køres pullerten helt ned i plan med terræn.

Nedsænkede, automatiske og aftagelige pullerter skal placeres under jorden. Det giver nogle ekstra forholdsregler ved montering, som f.eks. etablering af drænmulighed under en automatisk pullert for at mindske muligheden for vand i installationen.

Automatiske pullerter kan fås med forskellige former for elektriske styring og kan betjenes ved hjælp af mobiltelefoner, håndsendere og  kodetastaturer og telefoner. Pullerterne kan også indstilles til at hæve og sænke på faste tidspunkter. De kan for eksempel sænke sig kl. 08:00, når arbejdsdagen påbegyndes. Hvorefter de kan være sænkede indtil kl. 16:00.

Kontakt os og få yderligere information om sikkerhed og sikring med pullerter.

Typer af pullerter

Afhængigt af formål kan der benyttes faste pullerter, halvautomatiske pullerter, automatiske pullerter og aftagelige pullerter. Læs mere om de forskellige typer pullerter herunder.

Automatisk pullert (til beboelse og let industri)

Type 530

Fuldautomatisk hydraulisk drevet pullert til regulering af kørende trafik. Denne lette model egner sig til områder med beboelse og let industri (anbefaling).

Denne automatiske pullert har en diameter på 200 mm og er fremstillet af et rundt stålrør. Højden er 600 mm over terræn i hævet position. Pullerterne kan leveres med overflade af korrosionsbeskyttet og pulverlakeret stål i sortgrå (RAL 7021), eller af rustfrit stål (AISI 316 satin).

Når den indbyggede hydrauliske funktion aktiveres, sænkes eller hæves pullerten på ca. 7 sekunder, imens at rødt LED advarselslys og en akustisk advarselstone er aktiveret. Ved sænkning køres pullerten helt ned i plan med terræn. Den medfølgende elektriske styring kan betjenes ved hjælp af mange forskellige typer af tilbehør som håndsendere, kodetastaturer og telefoner.

Denne automatiske pullert fås også som fast pullert.

Fast pullert (til beboelse og let industri)

Type 531

Fast placeret pullert til regulering af kørende trafik, som egner sig til områder med beboelse og let industri.

Pullerten har en diameter på 200 mm og er fremstillet af et rundt stålrør. Højden er 600 mm over terræn.

Pullerten kan leveres med overflade af korrosionsbeskyttet og pulverlakeret stål i sortgrå (RAL 7021), eller af rustfrit stål (AISI 316 satin).

Den faste pullert kan benyttes både som supplement til de tilsvarende automatiske pullerter, eller som et fritstående produkt til løsninger hvor kørebaner og lignende skal være fast afspærret uden passagemulighed.

Automatisk pullert (industri)

Type 532

Solid og fuldautomatisk hydraulisk drevet pullert til regulering af person– og lastbiltrafik ved områder med industri, infrastruktur og offentlige områder (anbefaling).

Pullerten har en diameter på 275 mm og er fremstillet af et rundt stålrør. Der kan vælges mellem to højder på enten 600 mm eller 800 mm over terræn i hævet position. Pullerten leveres med overflade af korrosionsbeskyttet og pulverlakeret stål i sortgrå (RAL 7021), eller af rustfrit stål (AISI 316 satin).

Når den indbyggede hydrauliske funktion aktiveres, kan pullerten hæves op på ca. 5 sekunder, og tilsvarende sænkes igen på ca. 2 sekunder, imens rødt LED advarselslys og en akustisk advarselstone er aktiveret. Ved sænkning køres pullerten helt ned i plan med terræn.

Den medfølgende elektriske styring kan betjenes ved hjælp af mange forskellige typer af tilbehør som håndsendere, kode-tastaturer, telefoner eller adgangskontrol.

Denne pullert har den ekstra feature, at den på forhånd kan indstilles til, hvilken position den skal gå i ved strømafbrydelse (oppe eller nede).

Halvaut. pullert (industri)

Type 533

Halvautomatisk pullert til anvendelse når person– og lastbiltrafikken kun skal passere lejlighedsvist ved områder med industri, infrastruktur og offentlige områder (anbefaling).

Pullerten har en diameter på 275 mm og er fremstillet af et rundt stålrør. Højden er 600 mm over terræn i hævet position. Pullerten kan leveres med overflade af korrosionsbeskyttet og pulverlakeret stål i sortgrå (RAL 7021), eller af rustfrit stål (AISI 316 satin).

Nedsænkning udføres manuelt ved at påføre pullerten et tryk oppefra. I sænket position er pullerten helt nede i plan med terræn. Hævning af pullerten udføres ved frigørelse af blokeringen (medfølgende trekantsnøgle). Ved hjælp af den indbyggede gasdæmper vil cylinderen køre op til fuld højde.

Fast pullert (industri)

Type 534

En kraftig fast pullert til placering på steder, hvor der ønskes en fast blokering, inddeling af kørebaner og lignende. Pullerten er egnet til områder med industri, infrastruktur og offentlige områder (anbefaling).

Pullerten har en diameter på 275 mm og er fremstillet af et rundt stålrør. Der kan vælges mellem to højder af enten 600 mm eller 800 mm over terræn. Pullerten kan leveres med overflade af korrosionsbeskyttet og pulverlakeret stål i sortgrå (RAL 7021), eller af rustfrit stål (AISI 316 satin).

Fast pullert (til afspærring)

Type 735

Pullerten udføres som standard af rundt stålrør med påsvejst hvælvet top. Leveres for faststøbning til frostfri dybde. Men kan også leveres med påsvejst fodplade til fastboltning på f.eks. betondæk. Leveres i galvaniseret udførsel, men kan mod tillæg leveres malet i flere RAL farver. Ved toppen af pullerten kan de leveres med påklæbet refleksbånd.

Anvendelsesmuligheder

Anvendes til afspærring, p-pladser, ved indgange og til trafikregulering ved udendørs områder som stisystemer.

Mål

Højder: 60, 80 og 100 cm. (afhængig af diameter)
Diameter: Ø 60, 90 og 114 mm.

Lignende betegnelser

Fast pullert type 735 er også kendt under betegnelsen: Stele.

Pullerter foran bygning

Referencer med pullerter

Pullerter til sikring af brandvej

Pullerter til sikring af brandvej

Pullerter er en effektiv form for afspærring, der højner sikkerheden, sikrer bygninger og kan regulere trafikken. Vi har opsat en automatisk og to faste pullerter ved en brandvej.

Læs mere
Pullerter og hegn til krydstogtterminal

Pullerter og hegn til krydstogtterminal

I forbindelse med udførelsen af et helt nyt havneanlæg i Københavns Nordhavn, har vi leveret og monteret trådhegn, balusterhegn og pullerter.

Læs mere

FAQ om pullerter

Hvad er en pullert?

En pullert er en simpel, men effektiv måde at forhindre uhensigtsmæssig kørsel i områder som gågader, havnemiljøer, bilforhandlere, indkøbscentre, kirker, offentlige bygninger etc. De bruges også til at beskytte bygninger med store glaspartier og attraktioner, hvor terrortrusler spørger.

Pullerter kan også benyttes som trafikregulering eller til adskillelse og sikring af bløde trafikanter. Man kan opsætte sænkbare pullerter på steder, hvor behovet for gennemkørsel opstår. Det kan for eksempel være ved en brandvej

Vores brede sortiment af pullerter rummer både stationære, halvautomatiske og automatiske pullerter, som hver især udmærker sig inden for forskellige behov for sikring og trafikregulering.

Mange synes at pullerter er pænere end andre former for afspærring. De har et enkelt og tidløst design og fås i forskellige kvaliteter og design.

Pullerter er også kendt under navnet steler.

Hvad er en fast pullert?

En fast pullert kan ikke flyttes, og egner sig derfor til installation i områder, hvor der ikke på noget tidspunkt opstår behov for gennemkørsel med biler. Det kunne f.eks. være ved: Offentlige anlæg, industri, infrastruktur, institutioner, skoler, parkeringsarealer, porte og bygningshjørner.

Vi har flere typer af faste pullerter, som egner sig til dette formål. Faste pullerter kan stå alene eller være et supplement til automatiske pullerter. Dermed kan en brandvej spærres, men den kan åbnes, hvis behovet opstår. En slank pullert er mere diskret i bybilledet, men påkøres nemmere og kan være svære at se.

Faste pullerter har en præventiv effekt, de kræver minimal plads og har et tidløst design. De fås i flere udgaver alt afhængig, hvad de skal beskytte. De kan fås i pulverlakeret stål i sortgrå eller rustfri stål med satin overflade. Pullert type 735 er af varmgalvaniseret aluminiumstålrør, som kan stå neutralt eller males i forskellige RAL farver. Denne pullert kan laves i alle højder.

Hvad er en automatisk pullert?

Automatiske pullerter er bevægelige og egner sig derfor til installation i områder, hvor behovet for gennemkørsel jævnligt opstår. En automatisk pullert kan sænkes plant med terræn, og dermed skabe adgang for autoriserede køretøjer. Når køretøjet har fået adgang til området, kan pullerten hurtigt hæves igen, så andre køretøjer ikke få adgang til området.

Automatiske pullerter benyttes ofte ved f.eks.: Gågader, forretninger, indkørsler, brandveje og parker. De er stabile, effektive og har en præventiv effekt. Højden er 600 eller 800 mm over terræn i hævet position. Pullerten leveres med en monteringsramme, som faststøbes under terræn.

Den medfølgende elektriske styring betjenes ved hjælp af forskellige typer af tilbehør: Håndsendere, kodetastaturer, telefoner mv.

Hvad er en halvautomatisk pullert?

Halvautomatiske pullerter anvendes når trafik kun skal passere lejlighedsvis. Det er oftest ved industri, infrastruktur og offentlige områder. Pullerten nedsænkes manuelt ved at påføre pullerten et tilstrækkeligt lodret tryk oppefra. I sænket position er pullerten nede i plan med terræn. Hævning af pullerten udføres ved frigørelse af blokeringen med den medfølgende trekantsnøgle. Ved hjælp af den indbyggede gasdæmper vil cylinderen køre op til fuld højde, hvorefter den kan aflåses.

Hvilke typer pullerter findes der?

  • Fast pullert (til beboelse og let industri). Type 531
  • Automatisk pullert (industri). Type 532
  • Halvaut. pullert (industri). Type 533
  • Fast pullert (industri). Type 534
  • Fast pullert (til afspærring). Type 735

Hvad er en certificeret pullert?

En certificeret pullert er din garanti for at pullerten lever op til internationale standarder – og at den stopper køretøjer ved høj hastighed.

Vi tilbyder et udvalg af certificerede pullerter til områder, som kræver et ekstra højt sikringsniveau. Det er ofte ved offentlige områder og pladser, politi, psykiatri, havne, banker etc.

Kontakt vores specialister på tlf. 73 73 22 33  og hør mere.

Hvor opsætter man pullerter?

Pullerter og steler bruges fortrinsvis til afspærring og sikring af områder, hvor kørende trafik er uønsket. Desuden bruges de til at beskytte bygninger, særligt nyere bygninger med store glaspartier.

Desværre rykker terrortrusler tættere på, og er et nationalt sikkerhedsspørgsmål. Derfor øger mange kommunerne sikkerheden ved seværdigheder, gågader og indkøbscentre samt ved større begivenheder for at give tryghed.

En pullert kan også anvendes som retningsgivende element og eksempelvis understrege envejskurve.

Hvad skal afstanden mellem pullerter være?

Som effektiv afspærring, anbefaler vi at pullerter monteres med en maksimal afstand på 150 cm. Er afstanden større mellem pullerter og nærmeste faste forhindring (f.eks. en anden pullert eller bygning), kan det være muligt at passere med mindre køretøjer.

Hvilke farver kan pullerter leveres i?

Pullerter fås i forskellige typer, afhængig af deres formål. De kraftige typer kan fås i pulverlakeret stål i sortgrå eller rustfri stål med satin overflade. Den helt enkle version af varmgalvaniseret aluminiumstålrør, kan stå neutralt eller males i forskellige RAL farver.

Det er muligt at få pullerterne til at matche omgivelserne eller bygningens stil, men de skal naturligvis også kunne ses, så de ikke bliver påkørt. Dette gøres også med LED advarselslys og refleksbånd

Hvordan monteres en pullert?

De enkle slanke pullerter i varmgalvaniseret stålrør fastgøres i beton til frostfri dybde. De automatiske pullerter leveres med en monteringsramme, som fastsøbes under terræn.

Vi rådgiver gerne omkring mulighederne, så I får en sikker og holdbar løsning.

Hvordan betjener man en pullert?

Vi tilbyder et udvalg af certificerede pullerter til områder, som kræver et ekstra højt sikringsniveau. Det er særligt ofte ved offentlige områder og pladser, politi, psykiatri, havne, banker etc.

En certificeret pullert er din garanti for at pullerten lever op til internationale standarder og at den stopper køretøjer ved høj hastighed.

Ring til os på tlf. 73 73 22 33 og lad os få en snak om mulighederne.

Hvilke højder fås pullerter i?

Pullerter fås i højderne: 600, 800, 1000 mm over terræn afhængig af type og funktion. Pullert type 735 er af varmgalvaniseret aluminiumstålrør og kan laves i alle størrelser

Hvad koster en pullert?

Prisen på pullerter afhænger af antal, type, højde mv. Vi udarbejder gerne et uforpligtende tilbud. Ring på tlf. 73 73 22 33 eller send en mail til: mail@ishoj-hegn.dk Vores mange års erfaring sikrer at du får den bedste løsning.