Skip to main content

Gitterlåger

Gitterlåger er en fælles betegnelse for låger med en udfyldning af svejste gitre, pressegitter eller andre former for net. De forskellige gitterlåger udføres af runde eller firkantede rør afhængig af lågens type og udfyldes med den ønskede gittertype.

Stolper og rammen på lågen er altid dimensioneret i forhold til type og størrelse på lågen. Vores gitterlåger udføres som en enkeltfløjet ramme med åbninger fra 100 cm og op til 600 cm. Som standard leveres alle gitterlåger galvaniseret, men de kan også leveres malet i flere forskellige RAL farver mod tillæg.

Alle manuelle gitterlåger leveres som standard som komplette løsninger inklusive tilbehør som cylinderlås og standard cylinder. Skal gitterlågen udføres som en del af en automatisk løsning, bliver den specielt produceret til formålet med beslag for motorer og adgang til kabelføring indeni gitterlågens profiler. 

Vi kan desuden levere flere former for tilbehør afhængig af gitterlågens type og størrelse. Har du brug for hjælpe med at finde den gitterlåge og tilbehør, som passer til dit behov, er du altid meget velkommen til at kontakte os.

43 73 22 33mail@ishoj-hegn.dk
Billede af gitterlåge
Billede af gitterlåge

Løsninger til dit behov

Vi har mange års erfaring med opsætning af porte og låger, og garanter en god kvalitet samt en brugbar løsning. Med uanede muligheder for automatik, betjening og adgangskontrol, kan vi lave præcis den gitterlåge, der passer til ejendommen.

Vores gitterlåger bruges ofte ved indgange til institutioner, anlæg i industrien, parker, sportspladser, boligområder, skralderum, offentlige anlæg mv. Alle låger kan åbne 180 grader og leveres med standard skudrigle, der monteres efter ønske og behov.

Gitterlåger kan laves med panelhegn, baluster eller pressegitter.

Typer af gitterlåger

Læs mere om den forskellige typer af gitterlåger og kontakt os for rådgivning og tilbud.

Solid klassisk låge

Gitterlåge type 630

Kraftig og solid gitterlåge, udført i et traditionelt design med runde stolper og en ramme af runde rør. Udfyldning består af et pressegitter med 45×45 mm masker. Lågen er forsynet med klassiske påsvejste hængsler, som giver en problemfri brug af lågen i mange år fremover.

Som en del af lågens konstruktion med påsvejste hængsler og anslag, kan lågens åbningsretning ikke vendes i forbindelse med monteringen. Lågen leveres som standard i galvaniseret udførsel inkl. låsekasse med standardcylinder.

Anvendelsesmuligheder

Anvendes til afspærring af udendørs arealer som industri, børnehaver, park- og haveanlæg mv.

Mål

Højder: 80, 100, 125, 150, 180, 200 og 250 cm.
Bredder: 100, 125, 150, 180, 200 og 250 cm.

Tilbehør

 • Overfald på overkant af rammen (maks. 150 cm højde)
 • Højtplaceret låsekasse som børnesikring
 • Påsvejste pigge på overkant af ramme (min. 180 cm højde)
 • Forhøjede stolper for tilslutning af pigtråd på tilstødende hegn

Lignende betegnelser

Gitterlåge type 630 er også kendt under betegnelsen: Rørlåge, ganglåge, pressegitterlåge eller gitterlåge.

Moderne og kraftig låge

Gitterlåge type 650

Kraftig og solid gitterlågen, udført i et moderne design med firkantede stolper og en ramme af firkantrør. Udfyldning består af panelhegn med 50×200 mm masker. Lågen leveres med justerbare hængsler og anslag, som betyder nemmere vedligehold. Som en del af gitterlågens konstruktion med påsvejste beslag for montering af hængslerne, kan lågens åbningsretning ikke vendes i forbindelse med montering.

Gitterlågen leveres som standard i galvaniseret udførsel, men kan mod tillæg males i flere forskellige RAL farver. Tilbehør som cylinderlås med standard cylinder og nøgler, samt skudrigle til fasthold i åben position er inkluderet.

Anvendelsesmuligheder

Anvendes til afspærring af udendørs arealer som industri, institutioner, infrastruktur, samt park- og haveanlæg mv.

Mål

Højder: 80, 100, 120, 125, 140, 150, 160, 180, 200, 220, 240 og 250 cm.
Bredder: 100, 125, 150, 200, 250, 300, 350, 400, 450 og 500 cm.

Tilbehør

 • Skinner for tilslutning af trådhegn eller panelhegn
 • Hanekam monteret på overkant af ramme som klatresikring (min. 160 cm højde)
 • Justerbar Locinox dørlukker (maks. 150 cm bredde)
 • Højtplaceret låsekasse som børnesikring (min. 150 cm højde)
 • Forlængede stolper for tilslutning af pigtråd på tilstødende hegn

Lignende betegnelser

Gitterlåge type 650 er også kendt under betegnelsen: Gitterlåge, ganglåge, personlåge eller enkeltlåge.

Enkel og økonomisk låge

Gitterlåge type 654

Enkel og solid gitterlåge, udført i et moderne design med firkantede stolper og en ramme af firkantrør. Udfyldningen består af panelhegn med 50×200 mm masker. Lågen leveres med justerbare hængsler og anslag, som betyder nemmere vedligehold. Som en del af lågens konstruktion, kan lågens åbningsretning vendes i forbindelse med montering (åbningsvinklen er dog begrænset til 90-100°).

Lågens leveres som standard i galvaniseret udførsel, men kan mod tillæg males i flere forskellige RAL farver. Tilbehør som cylinderlås med standard cylinder og nøgler, samt skudrigle til fasthold i åben position er inkluderet.

Anvendelsesmuligheder

Anvendes i forbindelse med indhegning af let industri, grønne områder mv.

Mål

Højder: 100, 120, 140, 160, 180 og 200 cm.
Bredder: 100, 125, 150 og 200 cm.

Tilbehør

 • Skinner for tilslutning af trådhegn eller panelhegn
 • Hanekam monteret på overkant af ramme (min. 160 cm højde)
 • Justerbar Locinox dørlukker (max. 150 cm bredde)

Lignende betegnelser

Gitterlåge type 654 er også kendt under betegnelsen: Gitterlåge, ganglåge, enkeltlåge eller havelåge.

Karmlåge til høje trådhegn

Karmlåge type 671

Karmlågen er en kraftig og solid låge, udført i et traditionelt design med en karm og ramme af runde rør. Udfyldning består af et pressegitter med 45×45 mm masker. Lågen er forsynet med klassiske påsvejste hængsler, som giver en problemfri brug af lågen i mange år fremover. På grund af karmens konstruktion, vil det medføre en højdebegrænsning ved benyttelse af lågen.

Som en del af lågens konstruktion med påsvejste hængsler og anslag, kan lågens åbningsretning ikke vendes i forbindelse med monteringen. Lågen leveres som standard i galvaniseret udførsel inkl. låsekasse med standardcylinder.

Anvendelsesmuligheder

Anvendes typisk i forbindelse med opgaver hvor hegnet er højere end lågen. Det kan være på boldbaner etc.

Mål

Højder: 100 og 200 cm.
Bredder: 100 og 125 cm.

Tilbehør

 • Justerbar Locinox dørlukker
 • Højtplaceret låsekasse som børnesikring

Lignende betegnelser

Karmlåge type 671 er også kendt under betegnelsen: Pressegitterlåge, gitterlåge, boldhegnslåge eller ganglåge.

Billede af gitterlåge

Tilbehør til vores porte og låger

Til de fleste af vores porte og låger kan der leveres forskellige typer af tilbehør som for eksempel klatresikring, børnesikring, låsekasse til port mv.

Nedenstående viser eksempler på ekstra tilbehør som kan
leveres til vores porte og låger.

Billede af kombiport

Kombiporte og åbningsretninger

Få et indblik i mulighederne for kombiporte og åbningsretninger.
Tag endelig kontakt, så vi bedst muligt kan rådgive om de bedste løsninger til det konkrete behov.

Læs mere om mulighederne for kombiporte

Kombiport er en fælles betegnelse for kombinerede (sammensatte) porte, som kan være med to eller tre rammer/stolper i forskellige bredder. Løsningerne baseres på gældende standardtyper af porte og låger, og produceres til den enkelte opgave.

Kombiporte har ikke faste typenumre for alle tilsvarende standardtyper. Kun type 625 med tre rammer (port + låge) og 626 med to rammer (ulige størrelser) udført af runde rør med pressegitter har egne typenumre. For øvrige typer af porte og låger henvises normalt til standardtypen og betegnelsen komi-port med en forklarende beskrivelse.

Dimensionerne på rammen og stolpen vil altid blive baseret på den største af de to valgte rammer – f.eks. vil en kombiport med to rammer på hhv. 400 cm og 125 cm blive produceret med ens dimensioner svarende til en 800 cm port (400+400 cm).

Illustration af kombiport mulighed

Eksempel på kombi-port 300 cm med to rammer i ulige størrelser (100+200 cm). Åbningsretningen vil som standard være baseret på den mindste af de to rammer. Placeringen af den mindste ramme i hhv. højre eller venstre side er valgfrit, men kan ikke ændres i forbindelse med monteringen.

Illustration af kombiport mulighed

Eksempel på kombi-port 300+125 cm med tre rammer i forskellige størrelser (100+200 cm og 125 cm) og fælles stolpe i midten. Port-delen kan leveres både i standard bredder og ulige fordeling af rammebredder. Åbningsretning skal opgives for både porten og lågedelen. Disse kan vælges uafhængigt af hinanden. Lågens placering til venstre eller højre for porten er valgfrit. Bemærk at for typer af porte med justerbare hængsler, vil rammerne blive placeret til hhv. for- og bagside af stolperne (vist eksempel).

Læs mere om åbningsretninger

Åbningsretninger på porte og låger, angives altid som set udefra. Med udefra menes det som bliver den udvendige side af indhegningen – f.eks. fra fortovet eller fra offentlig vej.

Åbningsretninger bruges til at angive hængslernes placering og retning, hvilket igen kan have betydning for placeringen af andre beslag som f.eks. anslaget til cylinderlåsen. Retningen afgøres ofte af praktiske årsager, som naturlige retninger på gangarealer, belægninger eller nærliggende bygninger mv. På grund af produktionsmæssige detaljer, kan åbningsretningen på porte og låger som udgangspunkt ikke ændres efterfølgende.

Skinner på stolperne anvendes for tilslutning af tilstødende hegn. Typen af hegn som skal tilsluttes, kan have betydning for skinnernes udformning og størrelse.

Illustration af åbningsretninger for porte og låger

Referencer med gitterlåger

Indhegning af knallertbane

Indhegning af knallertbane

Omkring en knallertbane ved en skole i Ballerup har vi leveret og monteret et trådhegn og tilhørende gitterlåger.

Læs mere