Skip to main content

Manuelle og automatiske skydeporte

Skydeporte er en fælles betegnelse for porte, som ved betjening kører sidelæns. Det er oftest selvbærende konstruktioner med en kraftig bundprofil, som bærer hele portrammen uden kontakt til jorden, mens skydeporten kører til siden.

En skydeport – også kaldet svæveport, er den ideelle løsning, hvis arealet foran porten er for småt til svingport. Det kan også være et bakket terræn, der forhindrer dobbeltfløjet porte. Skydeporte kan tåle al slags vejr og årstider. Konstruktion gør skydeporten i stand til at køre over nedfaldne blade samt sne og frost.

Til opgaver med meget store skydeporte eller til skydeporte med tunge udfyldninger, kan portens egenvægt umuliggøre selvbærende løsninger. I de situationer kan det være nødvendigt, at skydeporten udføres som en bundkørende konstruktion på skinner.

43 73 22 33mail@ishoj-hegn.dk
Billede af skydeport

Design af skydeporte

ISHØJ HEGN tilbyder specialdesignet skydeporte, som kan matche netop jeres ønsker og behov. Portene kan leveres i mange farver og udformninger. Det klassiske look er galvaniseret, sort eller antracit.

Standard typer af skydeport er fremstillet af aluminium eller stålprofiler. Skydeporten kan have udfyldninger af balustre, gitter eller andet. En skydeport kan leveres med hanekam på toppen, som vanskeliggør overklatring.

Skydeporte er en effektiv og pladsbesparende løsning, som ofte benyttes ved industri, erhverv, parkeringsanlæg, offentlige anlæg etc.

Skydeporte bliver også kaldt for svæveporte, automatiske porte, industriporte mv.

Typer af skydeporte

Læs mere om de forskellige typer af skydeporte herunder. Kontakt os for rådgivning, opmåling og tilbud.

Automatisk svævende skydeport

Fuldautomatisk svæveport (type 572)

Skydeportene leveres som solide og stabile løsninger, til afspærring af indkørsler og andre adgangsveje. Den elektriske motor og den øvrige automatik er indbygget i portens stander, og porten fremstår derfor i et enkelt og tidløst design.

Skydeportene er opbygget af sammenboltede matslebne aluminiumsprofiler. Portens ramme er udfyldt med firkantede balustre af 30×30 mm rør. Skydeportene leveres med komplet automatik og er klar til brug efter installationen. Skydeportene er udført og CE-mærkede iht.EN13241-1, samt TÜV certificerede.

Til betjening af portene medfølger som standard en nøgleafbryder på udvendig side, og 3 stk. håndsendere 433 MHz – og i tilfælde af et strømsvigt indeholder automatikken også en batteribackup, der giver mulighed for fortsat drift (begrænset). Styringen leveres forberedt for tilslutning af andre typer af betjeningsudstyr som briklæsere, modul til telefonbetjening og adgangskontrol m.m.

Portens åbningshastighed er 0,18 meter pr. sekund.

Mål

Bredder: 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900 og 1000 cm.
Højder: 100, 125, 150, 180, 200, 225 og 250 cm.

Lignende betegnelser

Skydeport (type 572) er også kendt under betegnelsen: Svæveport, skydeport, selvbærende port, fritbærende port og automatisk port.

Manuel svævende skydeport

Manuel skydeport (type 573)

Manuelle skydeporte leveres som solide og stabile løsninger, til afspærring af indkørsler og andre adgangsveje. De skal betjenes manuelt og kan uden besvær åbnes og lukkes med håndkraft.

Vores manuelle skydeporte er opbygget af sammenboltede matslebne aluminiumsprofiler. Portens ramme er udfyldt med firkantede balustre af 30×30 mm rør. Skydeportene leveres komplette med låsekasse og er klar til brug efter installationen. Skydeportene er udført og CE-mærkede iht. EN13241-1, samt TÜV certificerede. Til cylinderlåsen medfølger en standard profilcylinder og nøgler til hver skydeport, samt et beslag til at holde porten i åben stilling.

Anvendelsesmuligheder

Anvendelse ved indhegning af industrigrunde, offentlige anlæg og andre områder hvor man ønsker at hindre adgang for uvedkommende.

Mål

Bredder: 400, 500, 600, 700, 800, 900 og 1000 cm.
Højder: 100, 125, 150, 180, 200, 225 og 250 cm.

Lignende betegnelser

Manuel skydeport type 573 er også kendt under betegnelsen: Svæveport, selvbærende port, fritbærende port og manuel port.

Kraftig aut. svævende skydeport

Automatisk svæveport med mange muligheder (type 574)

De automatiske skydeportene leveres som kraftige og stabile løsninger med mange forskellige muligheder inden for størrelser, udfyldninger og specialløsninger. Den elektriske motor og den øvrige automatik er indbygget i portens stander, og portene fremstår derfor i et enkelt design.

Skydeportene er opbygget af sammenboltede aluminiumsprofiler, og leveres som standard med malet overflade. Mod tillæg kan skydeportene leveres i flere forskellige RAL farver.

Skydeportens ramme er som standard udfyldt med firkantede balustre – men kan også leveres med andre udfyldninger, for eksempel svarende til andre typer af standard hegn eller med helt- eller delvis lukket pladebeklædning.

Skydeportene leveres med komplet automatik og er klar til brug efter installationen. Til betjening af portene medfølger som standard en nøgleafbryder på udvendig side, og 3 stk. håndsendere 433 MHz – og i tilfælde af et strømsvigt indeholder automatikken også en batteribackup, der giver mulighed for fortsat drift (begrænset). Skydeportene er udført og CE-mærkede iht. EN 13241-1.Styringen leveres forberedt for tilslutning af andre typer af betjeningsudstyr som briklæsere, modul til telefonbetjening og adgangskontrol mv.

Portens åbningshastighed er 0,18 meter pr. sekund.

Tilvalgsmuligheder

  • Flere typer af udfyldninger (både standard og special)
  • Hurtigkørende portautomatik med hastighed 0,5 m/sekund
  • Kraftigere automatik for et stort antal daglige aktiveringer
  • Ekstra fotocellesæt i portåbningen (to højder).

Mål

Bredder: 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1,000, 1.100, 1.200, 1.300, 1.400, 1.500, 1.600 og 1.700 cm.
Højder: 100, 125, 150, 180, 200, 225 og 250 cm (afhænger af bredden).

Farver

Skydeportens malede overflade udføres ved pulverlakering i flere forskellige standard RAL-farver. Andre RAL-farver kan leveres mod tillæg.

Billede af skydeport

Tilbehør til vores skydeporte og låger

Til de fleste af vores porte og låger kan der leveres forskellige typer af tilbehør som for eksempel klatresikring, børnesikring, låsekasse til port mv.

Nedenstående viser eksempler på ekstra tilbehør som kan
leveres til vores porte og låger.

Billede af kombiport

Kombiporte og åbningsretninger

Få et indblik i mulighederne for kombiporte og åbningsretninger.
Tag endelig kontakt, så vi bedst muligt kan rådgive om de bedste løsninger til det konkrete behov.

Læs mere om mulighederne for kombiporte

Kombiport er en fælles betegnelse for kombinerede (sammensatte) porte, som kan være med to eller tre rammer/stolper i forskellige bredder. Løsningerne baseres på gældende standardtyper af porte og låger, og produceres til den enkelte opgave.

Kombiporte har ikke faste typenumre for alle tilsvarende standardtyper. Kun type 625 med tre rammer (port + låge) og 626 med to rammer (ulige størrelser) udført af runde rør med pressegitter har egne typenumre. For øvrige typer af porte og låger henvises normalt til standardtypen og betegnelsen komi-port med en forklarende beskrivelse.

Dimensionerne på rammen og stolpen vil altid blive baseret på den største af de to valgte rammer – f.eks. vil en kombiport med to rammer på hhv. 400 cm og 125 cm blive produceret med ens dimensioner svarende til en 800 cm port (400+400 cm).

Illustration af kombiport mulighed

Eksempel på kombi-port 300 cm med to rammer i ulige størrelser (100+200 cm). Åbningsretningen vil som standard være baseret på den mindste af de to rammer. Placeringen af den mindste ramme i hhv. højre eller venstre side er valgfrit, men kan ikke ændres i forbindelse med monteringen.

Illustration af kombiport mulighed

Eksempel på kombi-port 300+125 cm med tre rammer i forskellige størrelser (100+200 cm og 125 cm) og fælles stolpe i midten. Port-delen kan leveres både i standard bredder og ulige fordeling af rammebredder. Åbningsretning skal opgives for både porten og lågedelen. Disse kan vælges uafhængigt af hinanden. Lågens placering til venstre eller højre for porten er valgfrit. Bemærk at for typer af porte med justerbare hængsler, vil rammerne blive placeret til hhv. for- og bagside af stolperne (vist eksempel).

Læs mere om åbningsretninger

Åbningsretninger på porte og låger, angives altid som set udefra. Med udefra menes det som bliver den udvendige side af indhegningen – f.eks. fra fortovet eller fra offentlig vej.

Åbningsretninger bruges til at angive hængslernes placering og retning, hvilket igen kan have betydning for placeringen af andre beslag som f.eks. anslaget til cylinderlåsen. Retningen afgøres ofte af praktiske årsager, som naturlige retninger på gangarealer, belægninger eller nærliggende bygninger mv. På grund af produktionsmæssige detaljer, kan åbningsretningen på porte og låger som udgangspunkt ikke ændres efterfølgende.

Skinner på stolperne anvendes for tilslutning af tilstødende hegn. Typen af hegn som skal tilsluttes, kan have betydning for skinnernes udformning og størrelse.

Illustration af åbningsretninger for porte og låger

Referencer med skydeporte

Områdesikring af Amager Ressourcecenter

På Amager Ressourcecenter har vi lavet områdesikring med panelhegn, låge, automatisk skydeport samt rotationslåge.

Læs mere
Rød skydeport til HOFOR

Rød skydeport til HOFOR

Til en offentlig forsyningsvirksomhed, har vi i Søborg leveret og monteret en automatisk skydeport. Skydeporten er leveret malet i en speciel RAL farve.

Læs mere
Porte og låger til boligområde ved Risskov

Porte og låger til boligområde ved Risskov

Vi har leveret indbygget skydeport, låge til gående/cykler samt to gitterporte. Alt er lavet på specialmål og i en flot grå/sort RAL farve.

Læs mere