Skip to main content

Gitterporte

Gitterporte er en fælles betegnelse for porte med en udfyldning af svejste gitre som pressegitter eller panelgitter. Gitterporte udføres af enten runde eller firkantede rør afhængig af portens udformning og den gittertype, som porten er udfyldt med. Stolper og ramme på lågen er altid dimensioneret i forhold til type og størrelse på gitterporten. 

Gitterporte fra ISHØJ HEGN udføres som en dobbeltfløjet løsning med to rammer og med åbninger fra 200 cm og op til 1200 cm. Som standard leveres alle gitterlåger galvaniseret, men de kan også leveres malet i et bredt udvalg af RAL farver (mod tillæg). 

Gitterporte anvendes til afspærring af udendørs arealer som industri, institutioner, infrastruktur, sportspladser samt park- og haveanlæg.

43 73 22 33[email protected]
Billede af gitterport
Billede af automatisk gitterport

Manuel eller automatisk gitterport

Vores manuelle gitterporte leveres som standard, som komplette løsninger inklusive tilbehør som cylinderlås med en standard cylinder og skudrigler til fastholdelse i jorden. Vi kan levere flere former for tilbehør til din gitterport baseret på portens type og størrelse.

Skal gitterporten udføres som en del af en automatisk løsning, producerer vi den specielt til formålet med beslag til motorer samt adgang til kabelføring indeni portens profiler.

Uanset om du har brug for port automatik til en svingport, automatisk port eller skydeport tager vi udgangspunkt i dit nuværende alarmsystem. Med en automatisk port øger man både sikkerheden og brugervenligheden. 

Typer af gitterporte

Læs mere om den forskellige typer af gitterporte og kontakt os for rådgivning og tilbud.

Klassisk port med pressegitter

Gitterport type: 618

Gitterporten er en kraftig og solid port, udført i et traditionelt design med runde stolper og rammer af runde rør. Udfyldning består af et pressegitter med 45×45 mm masker. Porten er forsynet med klassiske påsvejste hængsler, som giver en problemfri brug af porten i mange år fremover. Som en del af portens konstruktion med påsvejste hængsler og anslag, kan portens åbningsretning ikke vendes i forbindelse med monteringen. Leveres som standard i galvaniseret udførsel inkl. låsekasse med standardcylinder.

Anvendelsesmuligheder

Anvendes til afspærring af udendørs arealer som industri, børnehaver og institutioner, samt park- og haveanlæg m.m.

Mål

Højder: 80, 100, 125, 150, 180, 200 og 250 cm.
Bredder: 200, 250, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1100 og 1200 cm.

Tilbehør

 • Overfald på overkant af rammer som børnesikring (maks. 150 cm højde).
 • Påsvejste pigge på overkant som klatresikring.
 • Forlængede stolper for tilslutning af pigtråd på tilstødende hegn.

Lignende betegnelser

Gitterport type 618 er også kendt under betegnelsen: Rørport, pressegitterport, gitterport og dobbeltlåge.

Et kvalitetsprodukt til mange formål

Gitterport type: 651

Gitterporten er en kraftig og solid port, udført i et moderne design med firkantede stolper og to rammer af firkantrør. Udfyldning består af panelhegn med 50×200 mm masker. Porten leveres med justerbare hængsler og anslag, som betyder nemmere vedligehold. Som en del af portens konstruktion med påsvejste beslag for montering af hængslerne, kan portens åbningsretning ikke vendes i forbindelse med montering. Porten leveres som standard i galvaniseret udførsel, men kan også leveres malet i flere RAL farver (tillæg). Tilbehør som cylinderlås med standard cylinder og nøgler, samt skudrigle til fasthold i åben/ lukket position er inkluderet.

Anvendelsesmuligheder

Anvendes til afspærring af udendørs arealer som industri, børnehaver og institutioner, infrastruktur, samt park- og haveanlæg m.m.

Mål

Højder: 80, 100, 120, 125, 140, 150, 160, 180, 200, 220, 240 og 250 cm.
Bredder: 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900 og 1000 cm.

Tilbehør

 • Skinner for tilslutning af trådhegn eller panelhegn.
 • Hanekam monteret på overkant som klatresikring (min. 160 cm højde).
 • Justerbar Locinox dørlukker (maks. 150 cm ramme bredde).
 • Højtplaceret låsekasse som børnesikring (min. 150 cm højde).
 • Forlængede stolper for tilslutning af pigtråd på tilstødende hegn.

Lignende betegnelser

Gitterport type 651 er også kendt under betegnelsen: Gitterport, dobbeltlåge, indkørselsport og stålmåtteport.

Enkel og økonomisk låge

Gitterport type: 655

Gitterporten er en enkel og solid port, udført i et moderne design med firkantede stolper og to rammer af firkantrør. Udfyldning består af panelhegn med 50×200 mm masker. Porten leveres med justerbare hængsler og anslag, som betyder nemmere vedligehold. Som en del af portens konstruktion, kan portens åbningsretning vendes i forbindelse med montering (åbningsvinklen er dog begrænset til 90-100°). Porten leveres som standard i galvaniseret udførsel, men kan også leveres malet i flere RAL farver (tillæg). Tilbehør som cylinderlås med standard cylinder og nøgler, samt skudrigle til fasthold i åben position er inkluderet.

Anvendelsesmuligheder

Højder: 100, 120, 140, 160, 180 og 200 cm.
Bredder: 200, 250, 300 og 400 cm.

Mål

Højder: 80, 100, 120, 125, 140, 150, 160, 180, 200, 220, 240 og 250 cm.
Bredder: 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900 og 1000 cm.

Tilbehør

 • Skinner for tilslutning af trådhegn eller panelhegn.
 • Hanekam monteret på overkant som klatresikring (min. 160 cm højde).
 • Justerbar Locinox dørlukker (max. 150 cm bredde).

Lignende betegnelser

Gitterport type 655 er også kendt under betegnelsen: Gitterport, dobbeltlåge, indkørselsport og stålmåtteport.

Billede af gitterport

Tilbehør til vores porte og låger

Til de fleste af vores porte og låger kan der leveres forskellige typer af tilbehør som for eksempel klatresikring, børnesikring, låsekasse til port mv.

Nedenstående viser eksempler på ekstra tilbehør som kan
leveres til vores porte og låger.

Billede af kombiport

Kombiporte og åbningsretninger

Få et indblik i mulighederne for kombiporte og åbningsretninger.
Tag endelig kontakt, så vi bedst muligt kan rådgive om de bedste løsninger til det konkrete behov.

Læs mere om mulighederne for kombiporte

Kombiport er en fælles betegnelse for kombinerede (sammensatte) porte, som kan være med to eller tre rammer/stolper i forskellige bredder. Løsningerne baseres på gældende standardtyper af porte og låger, og produceres til den enkelte opgave.

Kombiporte har ikke faste typenumre for alle tilsvarende standardtyper. Kun type 625 med tre rammer (port + låge) og 626 med to rammer (ulige størrelser) udført af runde rør med pressegitter har egne typenumre. For øvrige typer af porte og låger henvises normalt til standardtypen og betegnelsen komi-port med en forklarende beskrivelse.

Dimensionerne på rammen og stolpen vil altid blive baseret på den største af de to valgte rammer – f.eks. vil en kombiport med to rammer på hhv. 400 cm og 125 cm blive produceret med ens dimensioner svarende til en 800 cm port (400+400 cm).

Illustration af kombiport mulighed

Eksempel på kombi-port 300 cm med to rammer i ulige størrelser (100+200 cm). Åbningsretningen vil som standard være baseret på den mindste af de to rammer. Placeringen af den mindste ramme i hhv. højre eller venstre side er valgfrit, men kan ikke ændres i forbindelse med monteringen.

Illustration af kombiport mulighed

Eksempel på kombi-port 300+125 cm med tre rammer i forskellige størrelser (100+200 cm og 125 cm) og fælles stolpe i midten. Port-delen kan leveres både i standard bredder og ulige fordeling af rammebredder. Åbningsretning skal opgives for både porten og lågedelen. Disse kan vælges uafhængigt af hinanden. Lågens placering til venstre eller højre for porten er valgfrit. Bemærk at for typer af porte med justerbare hængsler, vil rammerne blive placeret til hhv. for- og bagside af stolperne (vist eksempel).

Læs mere om åbningsretninger

Åbningsretninger på porte og låger, angives altid som set udefra. Med udefra menes det som bliver den udvendige side af indhegningen – f.eks. fra fortovet eller fra offentlig vej.

Åbningsretninger bruges til at angive hængslernes placering og retning, hvilket igen kan have betydning for placeringen af andre beslag som f.eks. anslaget til cylinderlåsen. Retningen afgøres ofte af praktiske årsager, som naturlige retninger på gangarealer, belægninger eller nærliggende bygninger mv. På grund af produktionsmæssige detaljer, kan åbningsretningen på porte og låger som udgangspunkt ikke ændres efterfølgende.

Skinner på stolperne anvendes for tilslutning af tilstødende hegn. Typen af hegn som skal tilsluttes, kan have betydning for skinnernes udformning og størrelse.

Illustration af åbningsretninger for porte og låger