Skip to main content

Balusterporte

Balusterporte har udfyldning af lodrette balustre i runde eller firkantede (tremmer). På nogle typer indgår andre profiler som en del af det samlede design. Portens stolper og ramme udføres af firkantrør og er altid dimensioneret i forhold til størrelse og type på porten.

Portene udføres som dobbeltfløjet med to rammer og åbninger fra 200 cm op til 1200 cm. Som standard leveres alle manuelle balusterporte som komplette løsninger, inklusive tilbehør som cylinderlås med standard cylinder og nøgler samt skudrigle til fastholdelse af porten i jord.

Skal portens udføres som en del af en automatisk låsning, er den produceret specielt til formålet med beslag for motorer og adgang til kabelføring indeni portens profiler.

Flere former for tilbehør kan leveres – baseret på portens type og størrelse. Portene kan ligesom balusterhegn leveres i mange forskellige RAL farver (mod tillæg), så helheden passer ind i omgivelserne og giver et unikt udtryk. Der kan også monteres hanekam på porten, hvis det ønskes for en udvidet klatresikring.

43 73 22 33mail@ishoj-hegn.dk
Billede af balusterhegn og port foran bygning
Billede af balusterport

Elegant og tidløst design

En balusterport er en æstetisk og stilren løsning i kraftige materialer, der egner sig til såvel offentlige områder, parker, virksomheder, havne, sportspladser og institutioner. Balusterporten såvel som balusterhegnet støbes i beton og udføres med skjulte samlinger, hvilket resulterer i en stabil og sikker løsning.

Skal porten laves med automatisk løsning, producerer vi den specielt til formålet med beslag for motorer og adgang til kabelføring indeni profilerne.

En løsning med balusterhegn, balusterlåge eller balusterport, sikrer bygningen og sørger for en præsentabel facade. Balusterhegn benyttes ofte ved erhverv, parker, stationer, gårdmiljøer, kirker, ambassader mv. Vi kan levere i mange forskellige RAL farver, så udtrykket passer ind i de farvevalg, der er i bygning, logo og udtryk.

En løsning med baluster giver en elegang og holdbar løsning af høj kvalitet.

Typer af balusterporte

Der er forskellige muligheder inden for balusterporte. Læs mere herunder eller kontakt en af vores rådgivere.

Enkel port med runde balustre

Balusterport type 661

Balusterporten er en kraftig og solid port, udført i et enkelt og tidsløst design med firkantede stolper og to rammer af firkantrør med runde balustre som udfyldning. Porten leveres med justerbare hængsler og anslag, som betyder nemmere vedligehold. Som en del af portens konstruktion med påsvejste beslag for montering af hængslerne, kan portens åbningsretning ikke vendes i forbindelse med monteringen. Porten leveres som standard i galvaniseret udførsel, men kan også leveres malet i flere RAL farver (tillæg). Tilbehør som en cylinderlås med standard cylinder og nøgler, samt skudrigler til fasthold i lukket stilling er inkluderet.

Anvendelsesmuligheder

Anvendes til afspærring af udendørs arealer som industri, børnehaver og institutioner, samt park- og haveanlæg m.m.

Mål

Højder: 80, 100, 120, 125, 140, 150, 160, 180, 200, 220, 240 og 250 cm.
Bredder: 200, 250, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900 og 1000 cm.

Tilbehør

  • Skinner for tilslutning af hegn til stolperne.
  • Hanekam på overkant af ramme som klatresikring (min. 180 cm højde).
  • Juster Locinox dørlukker (max. 150 cm rammebredde).
  • Reduceret balusterafstand (90 mm luft c/c) til børneinstitutioner.
  • Forskellige typer af børnesikringer (maks. 180 cm højde).
  • Forlængede stolper for tilslutning af pigtråd på tilstødende hegn.

Lignende betegnelser

Balusterport type 661 er også kendt under betegnelsen: Palisadeport, elementport, dobbeltlåge eller indkørselsport.

Traditionel og tidløs port

Balusterport type 669

Balusterporten er en kraftig og solid port, udført i et enkelt design med firkantede stolper og to rammer af firkantrør med gennemgående runde balustre som udfyldning. Porten leveres med justerbare hængsler og anslag, som betyder nemmere vedligehold. Som en del af portens konstruktion med påsvejste beslag for montering af hængslerne, kan portens åbningsretning ikke vendes i forbindelse med monteringen. Porten leveres som standard i galvaniseret udførsel, men kan også leveres malet i flere RAL farver (tillæg). Tilbehør som cylinderlås med standard cylinder og nøgler, og skudrigle til fasthold i lukket position er inkluderet.

Anvendelsesmuligheder

Anvendes til afspærring af udendørs arealer som industri, børnehaver og institutioner, samt park- og haveanlæg m.m.

Mål

Højder: 100, 125, 150, 180, 200 og 250 cm.
Bredder: 200, 250, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900 og 1000 cm.

Tilbehør

  • Skinner for tilslutning af hegn til stolperne.
  • Juster Locinox dørlukker (max. 150 cm bredde).
  • Reduceret balusterafstand (90 mm luft) til børneinstitutioner.
  • Højtplaceret låsekasse som børnesikring (min. 150 cm højde).

Lignende betegnelser

Balusterport type 669 er også kendt under betegnelsen: Palisadeport, elementport, dobbeltlåge eller indkørselsport.

Billede af balusterport
Billede af balusterport

Kombiporte og åbningsretninger

Få et indblik i mulighederne for kombiporte og åbningsretninger.

Læs mere om mulighederne for kombiporte

Kombiport er en fælles betegnelse for kombinerede (sammensatte) porte, som kan være med to eller tre rammer/stolper i forskellige bredder. Løsningerne baseres på gældende standardtyper af porte og låger, og produceres til den enkelte opgave.

Kombiporte har ikke faste typenumre for alle tilsvarende standardtyper. Kun type 625 med tre rammer (port + låge) og 626 med to rammer (ulige størrelser) udført af runde rør med pressegitter har egne typenumre. For øvrige typer af porte og låger henvises normalt til standardtypen og betegnelsen komi-port med en forklarende beskrivelse.

Dimensionerne på rammen og stolpen vil altid blive baseret på den største af de to valgte rammer – f.eks. vil en kombiport med to rammer på hhv. 400 cm og 125 cm blive produceret med ens dimensioner svarende til en 800 cm port (400+400 cm).

Illustration af kombiport muligheder

Eksempel på kombi-port 300 cm med to rammer i ulige størrelser (100+200 cm). Åbningsretningen vil som standard være baseret på den mindste af de to rammer. Placeringen af den mindste ramme i hhv. højre eller venstre side er valgfrit, men kan ikke ændres i forbindelse med monteringen.

Illustration af kombiport muligheder

Eksempel på kombi-port 300+125 cm med tre rammer i forskellige størrelser (100+200 cm og 125 cm) og fælles stolpe i midten. Port-delen kan leveres både i standard bredder og ulige fordeling af rammebredder. Åbningsretning skal opgives for både porten og lågedelen. Disse kan vælges uafhængigt af hinanden. Lågens placering til venstre eller højre for porten er valgfrit. Bemærk at for typer af porte med justerbare hængsler, vil rammerne blive placeret til hhv. for- og bagside af stolperne (vist eksempel).

Læs mere om åbningsretninger

Åbningsretninger på porte og låger, angives altid som set udefra. Med udefra menes det som bliver den udvendige side af indhegningen – f.eks. fra fortovet eller fra offentlig vej.

Åbningsretninger bruges til at angive hængslernes placering og retning, hvilket igen kan have betydning for placeringen af andre beslag som f.eks. anslaget til cylinderlåsen. Retningen afgøres ofte af praktiske årsager, som naturlige retninger på gangarealer, belægninger eller nærliggende bygninger mv. På grund af produktionsmæssige detaljer, kan åbningsretningen på porte og låger som udgangspunkt ikke ændres efterfølgende.

Skinner på stolperne anvendes for tilslutning af tilstødende hegn. Typen af hegn som skal tilsluttes, kan have betydning for skinnernes udformning og størrelse.

Illustration af åbningsretninger for porte og låger