Skip to main content

Trådhegn – det traditionelle valg

Det klassiske trådhegn er kendt under mange forskellige betegnelser: Fletvævshegn, fletværkshegn, flethegn, trådnetshegn og industrihegn. Vi kan levere trådhegn i aloi (alu-zinklegeret tråd) eller med farvet sinter-belægning i grøn, grå eller sort.

ISHØJ HEGN A/S er den eneste tilbageværende danske virksomhed, der har egenproduktion af trådhegn. Vi producerer over 200 tons om året. Produktionen finder sted på vores værksted i Ishøj, hvilket giver os en unik mulighed for at lave specialløsninger af alle slags.

Kontakt os endelig, hvis I ønsker rådgivning omkring områdesikring med trådhegn eller har nogle særlige ønsker.

43 73 22 33mail@ishoj-hegn.dk
Billede af trådhegn med ISHØJ HEGN logo
Værksted i ISHØJ HEGN A/S, hvor der laves trådhegn

Et alsidigt hegn til mange formål

Trådhegn giver en holdbar og klassisk løsning. Det er et alsidigt hegn, der benyttes til sikring af mange forskellige områder lige fra virksomhedsanlæg, institutioner, kolonihaver, havne og boldbaner. Som standard leveres vores tråd- og fletvævshegn med stolper og stivere af profiljern (T-jern og V-jern), men andre typer af stolper kan også leveres efter ønske.

Fletvævshegnet har et let udtryk og kan fås i mange højder. Valget af typen af fletvævshegn kan variere efter behov. Der findes forskelligt tilbehør til trådhegnet. Se mulighederne længere nede på siden. De fleste opgaver kan løses med et standardhegn, men nogle steder kan der være behov for øget sikkerhed, hvor et tråd- og flethegn ikke er tilstrækkeligt. Hvis et område er plaget af indbrud, kan et elektrisk sikringshegn være en effektiv løsning.

Typer af trådhegn

Et trådhegn/fletvævshegn har styrke og lang holdbarhed. Det anvendes utallige steder og er både en enkel og praktisk løsning til større og mindre områder. De flettede masker giver et lyst og diskret udtryk. Vælger man en kraftigere trådtykkelse bliver hegnet mere modstandsdygtigt.

Læs herunder om typerne af trådhegn samt stolper og overliggere.

Klassisk trådhegn

Trådhegn type 101

Til adskillelse af områder, afgrænsning af skellinjer etc. er den klassiske type trådhegn monteret på utallige steder i hele Danmark. Trådhegn (type 101) er en af de mest benyttede hegnstyper – med en god kombination af økonomi og produktkvalitet.

Trådhegnet/fletværkshegnet er danskproduceret på vores egen fabrik i Ishøj. Fletværk og tråde kan leveres i enten aloi, som er alu-zink legeret tråd eller med farvet sinter-belægning i grøn, grå eller sort. Fletværket leveres med en maskestørrelse på 50×50 mm.

Stolperne er produceret af varmgalvaniserede stålprofiler og varierer i afstand og dimensioner afhængig af hegnets højde.

Anvendelsesmuligheder

Med de forskellige højdemuligheder, kan hegnet benyttes til mange forskellige formål som institutioner, industri, boldbaner, legepladser, haveanlæg og infrastruktur.

Mål

Trådhegn kan leveres i flere standardhøjder fra 80 cm og op til 600 cm.

Lignende betegnelser

Trådhegn type 101 er også kendt under betegnelsen: fletværkshegn, fletvævshegn eller børnehavehegn.

Trådhegn med overligger

Trådhegn type 102

Trådhegn/fletvævshegn leveret med stolper og overligger af galvaniseret profiljern (t-jern og v-jern). Hegnets overligger fungerer også som forstærkning af overkanten. Fletvævet kan leveres i aloi, som er alu-zink legeret tråd eller med farvet sinter-belægning i grøn, grå eller sort. med masker i størrelsen 50×50 mm. Trådhegnet har en forventet levetid på mere end 20 år. Naturligvis vil levetiden variere afhængig af ydre påvirkninger som klima mv.

Anvendelsesmuligheder

Trådhegn type 102 er det klassiske trådhegn med stolper og overligger af profiljern, til indhegning af udendørs arealer som parker, institutioner og grønne områder etc.

Mål

Højder: 80, 100, 125, 150, 180, 200, 250 og 300 cm

Tilbehør

Påsvejste pigge på overkanten som klatresikring (minimum ved 180 cm højde).

Lignende betegnelser

Trådhegn type 102 er også kendt under betegnelsen: fletværkshegn, fletvævshegn eller trådhegn med overskinne.

Billede af trådhegnsmaskine

Tilbehør til trådhegn

Til vores trådhegn kan der leveres forskellige typer af tilbehør som for eksempel klatresikring eller forstærkninger. Herunder er eksempler på forskellige muligheder – nogle kan eftermonteres, mens andre skal bestilles samtidig med trådhegnet.

Danmarks eneste fletværker

Mød vores fletværker Lars. Han har betjent ISHØJ HEGNs trådhegnsmaskiner i mere end 20 år. Som de eneste i Danmark, producerer vi selv vores trådhegn. Det er blevet til mange trådruller og Lars kan prale af at have hegnet Danmark ind et par gange. Han elsker arbejdet med fletvævshegn og kan ikke forestille sig at lave andet.

Læs mere om flet-Lars

Referencer med trådhegn

En lille gitterport ved et vandløb i Rødovre

En lille gitterport ved et vandløb i Rødovre

I Rødovre ligger et boligkvarter, hvor der løber en å igennem. Når vandløbets gitter skal renses, foregår det oppefra, ved at man læner sig ind over hegnet. Nu er arbejdet blevet nemmere.

Læs mere
Trådhegn omkring Børnehuset Svanen

Trådhegn omkring Børnehuset Svanen

Børnehuset Svanen, som har fået opsat trådhegn og låger omkring hele deres udeområde. Et let og holdbart hegn, der giver børnene mulighed for at udforske verden omkring dem.

Læs mere
Pullerter og hegn til krydstogtterminal

Pullerter og hegn til krydstogtterminal

I forbindelse med udførelsen af et helt nyt havneanlæg i Københavns Nordhavn, har vi leveret og monteret trådhegn, balusterhegn og pullerter.

Læs mere

FAQ om trådhegn

Hvad er et trådhegn?

Et trådhegn bliver fremstillet med metaltråd. Trådene løber lodret og bukkes/væves i et zigzag mønster. Maskestørrelsen er 50 × 50 mm. og helheden på hegnet giver et pænt og enkelt udtryk. Der anvendes galvaniseret tråd i alu-zink (2,41 mm) eller tråd med farvet sinter-belægning i grøn, grå eller sort (3,0 mm). Vælger man en kraftigere trådtykkelse bliver hegnet mere modstandsdygtigt.

Trådhegnet har styrke og lang holdbarhed. Det er en enkel løsning, so kan benyttes til at indhegne både større og mindre områder. Det er en af de mest benyttede hegnstyper med en god kombination af økonomi og kvalitet. Stolperne til trådhegnet produceres af varmgalvaniserede stålprofiler og varierer i afstand og dimensioner afhængig af hegnets højde. Der findes forskelligt tilbehør til trådhegnet, som kan give øget sikkerhed.

Hvilke typer trådhegn findes der?

Klassisk trådhegn (type 101). Hegnet benyttes til mange forskellige formål som institutioner, legepladser, boldbaner, haveanlæg, industri og infrastruktur. Trådhegnet er ideelt til adskillelse af områder og afgrænsning af skellinjer. Det klassiske trådhegn er en af de mest benyttede hegnstyper – med en god kombination af økonomi og produktkvalitet. Det er et gennemprøvet og stabilt hegn, der kræver et minimum af vedligeholdelse og har mange anvendelsesmuligheder.

Trådhegn med overligger (type 102) er kendetegnet ved at have en overligger af galvaniseret profiljern (t-jern og v-jern). Hegnets overligger fungerer også som forstærkning af overkanten, som gør hegnet stærkere. Det bruges oftest til indhegning af udendørs arealer som institutioner og grønne områder etc.

De fleste opgaver kan løses med et standardhegn, men nogle steder kan der være behov for øget sikkerhed. Hvis et område er plaget af indbrud, kan et elektrisk sikringshegn være en effektiv løsning.

Hvilke farver kan trådhegnet leveres i?

Trådhegn kan leveres zinkfarvet. Vi kalder det aloi, som er betegnelsen for alu-zink legeret tråd. Det fås også med farvet sinter-belægning i grøn, grå eller sort. Stolper og stivere ((T-jern og V-jern) kan leveres i samme farver, så det giver et flot og ensartet udtryk.

Hvilke højder kan trådhegnet laves i?

Et klassisk trådhegn kan leveres i højderne: 80, 100, 125, 150, 180, 200, 250, 300, 400, 500 og 600 cm.
Trådhegn med overligger fås i højderne: 80, 100, 125, 150, 180, 200, 250 og 300 cm.

Hvad koster et trådhegn?

Prisen på en løsning med trådhegn afhænger af højde, længde, farve og stolper. Derudover er der tilvalg af låger mv. Vi udarbejder gerne et uforpligtende tilbud og sender til jer. Ring på tlf. 73 73 22 33 eller send en mail til: mail@ishoj-hegn.dk

Som standard leveres vores tråd- og fletvævshegn med stolper og stivere af profiljern (T-jern og V-jern), men andre typer af stolper kan leveres efter ønske.

Er det trådhegn, som bruges i mange børnehaver og institutioner?

Ja, det klassisk trådhegn (type 101) er det der er omkring legepladser ved langt de fleste institutioner suppleret med låger. Vi har et stort udvalg af tilhørende låger og porte med og uden børnesikring og ekstra sikkerhedsforanstaltninger.

Omkring institutioner, skolegårde eller boldbaner giver det en god tryghed og kan anvendes til at holde børn og voksne ude som inde. Vores viden og erfaring sikrer, at du får den bedste løsning til den bedste pris med god sparring undervejs.

Hvor bliver jeres trådhegn produceret?

ISHØJ HEGN A/S er den eneste tilbageværende danske virksomhed, der har egenproduktion af trådhegn. Vi producerer over 200 tons om året. Produktionen finder sted på vores værksted i Ishøj, hvilket giver os en unik mulighed for at lave specialløsninger af alle slags.

Læs historien om Danmarks eneste fletværker.

Hvor opsætter man et trådhegn?

Et trådhegn giver en holdbar og klassisk løsning. Det kan bruges til at sikre mange forskellige områder så som boldbaner, legepladser, kolonihaver, havne, parker, virksomheder, industri og infrastruktur. De mange højdemuligheder giver mange muligheder og kan også kombineres.

Vores årelange erfaring med trådhegn betyder at du får en kompetent sparringspartner – lige fra fra idé til færdigopsat hegn.

Kan trådhegn monteres på betondæk?

Ja, trådhegn kan monteres på beton mv. Hvis der ikke er mulighed for at nedgrave hegnsstolper, bruges faststøbte stolper med fodplader til fastboltning på underlaget. Det er en montagemetode, som vi også kan rådgive omkring, så I får en sikker og holdbar løsning.

Hvad er holdbarheden for trådhegn?

Trådhegnet har en forventet levetid på mere end 20 år. Naturligvis vil levetiden variere afhængig af ydre påvirkninger som klima, overklatring mv. Alle stolper fastgøres som minimum til frostfri dybde (60-80 cm), så det kan stå ordentlig fast i al slags vejr.

Et fletvævshegn og trådhegn det samme?

Det klassiske trådhegn er kendt under mange forskellige navne: Fletvævshegn, fletværkshegn, flethegn, trådnetshegn, børnehavehegn og industrihegn.