Skip to main content

Låse og låsekasser

Låse på porte og låger, sikrer at adgangen holdes afspærret for uvedkommende. Der er mange forskellige typer af låse, låsekasser, anslag til låsekasser samt tilbehør, som kan bruges til vores porte og låger. Vi bruger Locinox låse og låsekasser, som er præfabrikerede og standardiserede kvalitetsprodukter.

Ved produktion eller renovering af udendørs porte og låger, bliver der i de fleste tilfælde monteret en låsekasse. Låsekassen kan have flere funktioner. Den primære funktion er muligheden for at låse lågen og dermed forhindre andre adgang gennem lågen. Sekundært sørger låsen for at holde lågen fast i anslaget når den er lukket, og dermed hindre lågen i at svinge op på grund af kraftigt blæsevejr eller hvis nogen skubber til lågen.

Låsekasserne leveres som standard eksklusiv låsecylinder, men mange af de mest benyttede cylindertyper, kan monteres uden problemer. De fleste af Locinox låse leveres inklusiv et sæt standard greb.

Vi tilbyder kyndig vejledning samt montering af låsekasser og adgangskontrol til alle typer indhegning.

43 73 22 33mail@ishoj-hegn.dk
Billede af lås

Anslag til låsekasser

Anslag til låsene er universale og kan bruges sammen med Locinox låsekasserne. Dog er nogle anslag beregnet til specifikke låsekasser på grund af låsens udformning. Sammen med en Locinox låsekasse, anbefaler vi at der benyttes tilhørende originale anslag for at opnå den bedste funktion og virkning.

Til cylinderlåse anvendes der forskellige typer af anslag, som sikrer den bedste aflåsning af porten eller lågen. Nogle låsekasser kan suppleres med andre typer anslag for kraftigere aflåsning eller aktivering med elektrisk udstyr.

De fleste typer af anslag boltes fast på profilen med original Quick-Fix montering, mens andre kræver indbygning i f.eks. stolpen til en låge eller port. Quick-Fix monteringen består af ekspanderende bolte til montering i stålprofiler og kan modstå en trækkraft på op til 1.000 kg.

Anslag

Standardanslag til påboltning på firkantrør 40-60 mm. Anslaget er vendbart højre eller venstre efter behov. Anslaget er fremstillet af rustfrit stål med plastdetaljer. Kan monteres på runde rør ved brug af adapterplade (tillæg). Passer til alle Locinox låsekasser. Monteres ved hjælp af Locinox Quick-Fix beslag.

Anvendelsesmuligheder

Anvendes til porte og låger sammen med Locinox låsekasser.

Typebetegnelse

Locinox SAKL.

Mål

Firkantrør 40-60 mm.

El-slutblik Modulec

Elektrisk slutblik 12V – 24V for anvendelse med låse til svingporte og låger (som type LAKQ). Leveres med pulverlakeret sort overflade, og kan fastgøres med Quick-Fix udenpå firkantede aluminiums- eller stålrør (skjult hul for kabel). Ved tilføring af spænding frikobles spærring af låsens falle (Fail Closed). Låsen kan natlåses uafhængigt af slutblikket, ved brug af låsens cylinder.

Anvendelsesmuligheder

Elektrisk slutblik til porte og låger med Locinox låsekasse.

Typebetegnelse

Locinox Modulec.

Mål

Firkantrør 50-100 mm.

Sikkerhedsanslag

Sikkerhedsanslag til påboltning på firkantrør 40-60 mm. Anslaget er vendbart højre eller venstre efter behov. Anslaget er fremstillet af rustfrit stål med plastdetaljer. Kan monteres på runde rør ved brug af adapterplade (tillæg). Passer til alle Locinox låsekasser. Monteres ved hjælp af Locinox Quick-Fix beslag. Den justerbare sikkerhedsbolt kan anvendes sammen med Locinox låsekasse. Udformningen hindrer muligheden for at anslag og lås kan tvinges fra hinanden.

Anvendelsesmuligheder

Anvendes til porte og låger sammen med Locinox låsekasser.

Typebetegnelse

Locinox SHKL

Mål

Firkantrør 40-60 mm.

Anslag til indbygningslås skydeporte

Anslaget er beregnet for brug sammen med Locinox indbygningslåse i skydeporte eller låger. Anslaget skal indbygges i anslagsstolpen, og er konstrueret til at klare en stor belastning på op til 500 kg. kraft. Udformningen er beregnet for anvendelse udendørs i porte og låger. Slutblikkets konstruktion hindrer at låsen kan løftes ud af anslaget. Anslaget er udført af rustfrit stål.

Anvendelsesmuligheder

Anvendes sammen med Locinox indbygningslåse i skydeporte og låger.

Typebetegnelse

Locinox SHKC.

Mål

Firkantrør min. 40 mm.

Anslag til indbygningslås svingporte

Anslaget er beregnet for brug sammen med Locinox indbygningslåse i svingporte eller låger. Anslaget skal indbygges i anslagsstolpen, og er konstrueret til at klare en stor belastning på op til 500 kg. kraft. Udformningen er beregnet for anvendelse udendørs i porte og låger. Slutblikket er vendbart for anvendelse både til højre- og venstrehængte låse. Anslaget er udført af rustfrit stål.

Anvendelsesmuligheder

Anvendes sammen med Locinox indbygningslåse i svingporte og låger.

Typebetegnelse

Locinox SHKM.

Mål

Firkantrør min. 40 mm.

Låse tilbehør

ISHØJ HEGN A/S har specialiseret sig i at levere tilbehør til låse og anslag, som kan hjælpe med aflåsning eller lukning af porte og låger.

Produkterne anvendes ofte som en supplering til de øvrige Locinox produkter. Ønskes muligheden for at låse begge halvdele af en svingport, kan den medfølgende standard skudrigle erstattes af en udgave med indbygget cylinderlås, så det kræver nøgle for at åbne begge halvdele af porten.

Andet tilbehør til vores låse er blandt andet justerbare dørlukkere eller nøglerør til indbygning i en stolpe.

Skudrigle

Skudriglen anvendes til montering ved bunden af en port- eller lågeramme, for fasthold ved at skudriglen føres ned i jorden og dermed hindrer rammen i at bevæge sig. Leveres med standardiserede monteringsbeslag, til montering i to huller på rammen. Riglen er sikret mod løft i lukket position, pga. grebets udformning som drejes ind mellem rammerne på porten når denne lukkes. Leveres malet i sølv farve og rigle i galvaniseret udførsel som standard.

Anvendelsesmuligheder

Anvendes til fasthold af rammer på porte og låger.

Typebetegnelse

Locinox VSF.

Mål

Riglen har en vandring på 140 mm.
Firkantrør min. 40×40 mm.

Aflåselig skudrigle

Skudriglen anvendes til montering ved bunden af en port- eller lågeramme. For at fastholde skudriglen føres den ned i jorden og hindrer rammen i at bevæge sig. Denne udgave leveres med en indbygget låsecylinder, som skal benyttes før det er muligt af ændre på skudriglens placering (op/ ned).

Leveres med standardiserede monteringsbeslag, og kan fastgøres i samme monteringshuller som standard skudriglen. Riglen kan fastholdes i tre positioner pr. 50 mm, og kan aflåses både åben og lukket. Skudriglen leveres malet i sølvfarvet som standard.

Anvendelsesmuligheder

Anvendes til fasthold af rammer på porte og låger.

Typebetegnelse

Locinox Keydrop.

Mål

Riglen har en vandring på 140 mm.
Firkantrør min. 40×40 mm.

Elektrisk skudrigle

Til montering ved bunden af en port- eller lågeramme. For at fastholde skudriglen føres den ned i jorden og hindrer rammen i at bevæge sig. Riglens bevægelse er elektrisk drevet (24V DC) og kan bruges i forbindelse med f.eks. automatiske porte, som supplement til portens aflåsning – eller som elektrisk aflåsning på en låge til personaleadgang på et område.

Den hærværkssikrede konstruktion er udført af pulverlakeret aluminium, og leveres med 5 meter kabel for tilslutning. Ved strømsvigt kan skudriglen nødbetjenes ved hjælp af en indbygget cylinderlås. Skudriglen er forsynet med tilbagemeldingssignal om riglens placering (op/ ned), samt føler for modstandsmoment ved lukning, som automatisk stopper riglens bevægelse. Skudriglen kan kun monteres med lodret placering.

Leveres malet i sølvfarvet og rigle i galvaniseret udførsel som standard.

Anvendelsesmuligheder

Anvendes til fasthold af rammer på porte og låger.

Typebetegnelse

Locinox Electradrop.

Mål

Rigle Ø20 mm har en vandring på 115 mm.
Firkantrør min. 40×40 mm.
Forbrug 11W / Standby 0,2W.

Dørlukker Verticlose

Dørlukkeren kan monteres på port- og lågerammer for en mekanisk smækkefunktion efter passage af porten eller lågen. Konstruktionen er beregnet for udendørs brug, og er både vand – og frostsikker. Er udført af pulverlakeret aluminium i sølvfarvet som standard.

Dørlukkeren monteres med lodret placering på stolpen og armen fastgøres på rammen. Har indbygget justering af både lukkehastighed og lukketryk, som ikke påvirkes af temperatur eller luftfugtighed. Kan monteres på både venstre- og højrehængte løsninger.

Anvendelsesmuligheder

Anvendes til mekanisk smækkefunktion på porte- og lågerammer.

Typebetegnelse

Locinox Verticlose.

Mål

Maks. åbningsvinkel er 90°.
Maks. rammebredde er 150 cm.
Min. 80 mm bred profil.

Greb

Forskellige formål kan kræve forskellige typer af greb til Locinox låsekasser. Se brochuren for de forskellige muligheder som kan leveres.

Anvendelsesmuligheder

Anvendes til Locinox låsekasser.

Nøgleboks

Nøgleboksen er beregnet for indbygning i stolpen på en port eller låge. Kan benyttes til opbevaring af ekstra nøgler til cylinderlåsen i f.eks. en svingport. Fastboltes i stolpen ved montering, og er sikret mod demontering. Leveres som standard med indbygget låsecylinder og standard nøgler. Udført af rustfrit stål og pulverlakeret aluminium i sølv farve (standard).

Anvendelsesmuligheder

Anvendes til udendørs porte og låger.

Typebetegnelse

Locinox Keysafe.

Mål

Min. 100×100 mm dybt firkantrør.