Skip to main content

Rotationslåger // karusseller

Rotationslåger benyttes i forbindelse med adgangskontrol ved ind- og udgang for gående. De benyttes ofte i industrien, svømmehaller, forlystelsesparker, dyreparker, havne, fængsler og stadion. De leveres typisk som enkeltstående modeller, men kan også leveres i dobbelte udgaver til f.eks. separate ind- og udgangsåbninger samt i udgaver med svingbar låge, hvor cykler eller barnevogne kan tages med gennem lågen.

Karrusellerne leveres med en indbygget blokeringsmekanisme, som afgør den mulige retning som lågen kan drejes ved aktivering – enten retningsbestemt (ind/ud) eller rotation i begge retninger. Styringen af lågerne foretages oftest af elektrisk udstyr som kortlæser, nøgleafbryder, kodetastatur eller adgangskontrol. Nogle typer kan også leveres med en manuel retningsbestemt funktion. Uanset hvad, sikrer rotationslåger en effektiv adgangskontrol – også ved ubemandede indgange.

Rotationslåger kaldes også for rotationsdøre, karruseller, møller, turnstile eller persillehakkere.

43 73 22 33mail@ishoj-hegn.dk
Billede af rotationslåge
Rotationslåge med svingbar låge i grønmalet

Design af rotationslåger

Rotationslågerne leveres ofte i en kombineret udførsel af rustfrit stål og galvaniserede stålprofiler – typisk med tre spærrearme i ca. 120° vinkel af rustfrie profiler, og den øvrige konstruktion af galvaniserede stålprofiler.

Galvaniserede ståldele kan også leveres malet i flere RAL farver (mod tillæg). Rotationslåger leveres forberedte for montering på f.eks. betonfundament.

En rotationslåge er en enkel, økonomisk og effektiv form for adgangskontrol. Vi tilbyder tre typer af rotationslåger, der sikrer en effektiv adgangskontrol ved ubemandede indgange, så man kan sikre at kun en person ad gangen kan passere.

 

Med en rotationslåge får du:

  • Effektiv adgangskontrol
  • Sikker områdesikring
  • Pålidelighed og kvalitet

Typer af rotationslåger

Vores rotationslåger leveres i tre varianter. Læs mere om de forskellige typer og anvendelsesmuligheder. Kontakt vores rådgivere for yderligere information.

Rotationslåge til udendørs brug

Til regulering af adgangsveje (type 501)

En solid løsning beregnet for regulering af udendørs adgangsveje for gående ved områder med industri, forlystelsesparker eller infrastruktur.

Rotationslågen er opbygget af galvaniserede stålprofiler, med en roterende del opdelt i tre sæt spærrearme i 120° vinkel. Lågens elektromekaniske blokering og styring (IP 43) er indbygget i aflåselig kasse, placeret over lågens åbning. Styringen leveres forberedt for tilslutning af de fleste typer af betjenings-udstyr som f.eks. adgangskontrol.

Den elektromekaniske betjening, er beregnet til stor belastning med mange passager. I tilfælde af en strømafbrydelse kan der vælges mellem funktioner med blokering af lågen eller fri passage.

Rotationslågen skal fastgøres på et beton-fundament eller lignende ved montering.

Dobbelt rotationslåge

Til regulering af adgangsveje (type 502)

En solid dobbelt løsning beregnet for regulering af udendørs adgangsveje, til gående personer ved områder med industri eller infrastruktur. Den dobbelte løsning kan bruges som både kombineret ind– og udgang, eller give mulighed for dobbelt kapacitet f.eks. ved indgange med mange brugere.

Den dobbelte rotationslåge er opbygget af galvaniserede stålprofiler, med to sæt roterende dele – hver opdelt i tre sæt spærrearme i 120° vinkel.

Lågens elektromekaniske blokering og styring (IP 43) er indbygget i aflåselig kasse, placeret over lågens åbninger. Styringen leveres forberedt for tilslutning af de fleste typer af betjeningsudstyr som f.eks. adgangskontrol.

Rotationslåge med svingbar låge

Til regulering af adgangsveje (type 503)

En solid og kombineret løsning, beregnet for brug ved udendørs adgangsveje som f.eks. en personaleindgang, hvor gående medarbejdere medbringer cykler.

Rotationslågen er opbygget af galvaniserede stålprofiler, med roterende del med tredelte spærrearme i 120° vinkel – og en svingbar lågeramme placeret ved siden af. En induktiv føler registrerer og aktiverer lågedelen, hvis brugeren medbringer en cykel.

Lågens elektromekaniske blokering og styring (IP 43) er indbygget i en aflåselig kasse, placeret over lågens åbning. Styringen leveres forberedt for tilslutning af de fleste typer af betjeningsudstyr som f.eks. adgangskontrol. Den elektromekaniske betjening, er beregnet for stor belastning med mange passager. I tilfælde af en strømafbrydelse kan der vælges mellem funktioner med blokering af lågen, eller fri passage.

Rotationslågen skal fastgøres ovenpå et betonfundament eller lignende ved montage.

Billede af rotationslåge også kaldet karrusel