Rotationslåger

Rotationslåger eller person-karusseller som de også er kendt som, benyttes i forbindelse med adgangskontrol ved ind- og udgang for gående personer. De leveres typisk som enkeltstående modeller, men kan også leveres i dobbelte udgaver til f.eks. separate ind- og udgangsåbninger, eller i udgaver hvor cykler også kan medbringes gennem lågen.

Lågerne leveres med en indbygget blokeringsmekanisme, som afgør den mulige retning lågen kan drejes i ved aktivering – enten retningsbestemt (ind/ ud) eller rotation i begge retninger. Styringen af lågerne foretages for det meste af elektrisk udstyr som kortlæser, nøgleafbryder, kodetastatur eller adgangskontrol. Nogle typer kan også leveres med en manuel retningsbestemt funktion.

Lågerne leveres ofte i en kombineret udførsel af rustfrit stål og galvaniserede stålprofiler – typisk med tre spærrearme i ca. 120° vinkel af rustfrie profiler, og den øvrige konstruktion af galvaniserede stålprofiler.

Galvaniserede ståldele kan også leveres malet i flere RAL farver (tillæg). Rotationslåger leveres forberedte for montering på f.eks. betonfundament.

LIGNENDE BETEGNELSER

Rotationslåger er også kendt under betegnelsen: Personmølle, personkarrussel, cykeladgang og handicapadgang.