Sikring af døgninstitution

Den sikrede institution Sønderbro er for udsatte unge mellem 14-18 år. Sikrede institutioner adskiller sig fra andre sociale døgninstitutioner ved, at yderdøre og vinduer altid er aflåst og institutionens område er indhegnet. Det betyder, at de unge ikke kan forlade området. Sønderbro havde et sikringshegn, da de kontaktede os, og ønskede at få endnu et hegn udenom det eksisterende hegn.

Sikringshegn (type 712) er en meget solid løsning til beskyttelse og sikring af højrisiko faciliteter og bygninger. Panelerne fremstilles af lodrette og vandrette rundjern i et sammensvejst gitter med 76,2×12,7 mm masker, hvilket gør det nærmest umuligt at klatre i. Hegnet leveres med stolper af firkantrør og panelerne fastgøres til stolperne med specielle beslag og sikringsskruer som gør det meget svært at demontere hegnet.

Vi opsatte et sort sikringshegn hos Sønderbro på seks meters højde og med skrå udhæng i toppen. Nederst på hegnet er der monteret trapezplader for at hindre ind- og udsyn. De tilhørende foldeporte og låger er lavet med samme fyldninger og maskestørrelse. Hegnet monteres altid med retsiden vendt mod den side, hvor behovet for sikring er størst. Stolperne fastgøres i beton til frostfri dybde.